• פירות וירקות

תות בזמנים עתיקים

מכון התורה והארץ

ט"ו שבט תשפ"ב
שאלה
שלום רב אני מבין שהחריקים שנראים בתות הם נראים על ידי טכנולוגיה עדכנית ואני שואל איך היו עושים בזמנים עתיקים כשלא היתה טכנולוגיה כזו. היו אוכלים את כל הפרי אחר שטיפה ובדיקה בעין או היו מקלפים את זה אפילו שלא ראו אף בעיה בתות?
תשובה
בס"ד שלום וברכה זה לא צריך טכנולוגיה עדכנית, רואים אותם בעין רגילה ללא מקרוסקופ אלא ראיה רגילה. אמנם הם נכנסים פעמים רבות מתחת לבשר התות וצריך לחכות עד שיצאו על פני התותים. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ