• הנחת התפילין

איך שמאלי שמניח תפילין של ימניים

הרב אלישיב קפקה

ה אדר א' תשפ"ב
שאלה
הרב אני שמאלי והיה מקרה ששכחתי את התפילין שלי בבית. היו לי רק תפילין של ימין מה אני צריך לעשות במקרה כזה? האם אני צריך להניח תפילין של ימין על יד שמאל והקשר יהיה כלפי חוץ? או שצריך שהקשר יהיה כלפי פנים?
תשובה
בס"ד שלום רב, שולחן ערוך (או"ח כז, ב) פסק ש"המנהג הנכון שיהא היו"ד של קשר תפלה של יד לצד הלב, והתפלה עליו לצד חוץ." ולכן כתבו אחרונים (שבות יעקב א, ג ובעקבותיו עוד אחרונים וכ"פ בילקוט יוסף כז, כ) שבמקרה כמו שלך, בו לאיטר יד אין תפילין המתאימות לו, יניח את התפילין הפוך - כלומר הקציצה כלפי הכתף והמעברתא כלפי היד, בכדי שהקשר יהיה כלפי הלב. בברכה,