• גזל ונזיקין

אחריות גזבר ועד הורים

הרב אביעד תפוחי

י"א תשרי תשפ"ג
שאלה
השלום והברכה אני משמש כועד הורים בבית ספר הזמנו ממקום מסויים אוכל למסיבת סידור אחד ההורים מצא מקום אחר יותר זול וביקשו ממני לבטל את ההזמנה המקורית אני התמהמתי עם הביטול ובטלתי רק למחרת פחות מ24 שעות לפני קיום האירוע ולכן בעל העסק דרש ממני סוכם מסויים כפיצוי מוסכם. ככל הנראה אם הייתי מבטל בזמן שאותו הורה עדכן אותי לא הייתי נדרש לשלם כלום. האם זה מוגדר כפשיעה שלי ולכן עלי לספוג את הסכום בעצמי או שאני יכול להכניס את ההוצאה הנל לתוך סל ההוצאות הכתתיות
תשובה
שלום וברכה, זה אכן נשמע כפשיעה ועליך לשאת בהוצאות. שנה טובה ומתוקה.