• חופה וקידושין

לווי חתן לחופה

הרב חגי לרר

ז אדר ב' תשפ"ב
שאלה
חתן שאביו נפטר ולאמו קשה ללכת - האם מותר שילוו אותו אחיו ואחותו הגדולים?
תשובה
שלום וברכה, במקור מנהג זה כתוב שמלווים את החתן והכלה לחופה אך לא כתוב מי מלווה. נהגו שההורים מלווים, ואם הם גרושים אן שנפטרו - נהגו שזוג נשוי ילוום, אך גם זה לא מעכב ולא מחייב, ואם רוצים שהאחים ילוו זה בסדר גמור. בכל אופן כדאי להתייעץ ולדבר על כך עם הרב המסדר חופה וקידושין. הרבה בריאות לאמא, ומזל טוב לזוג הטרי. ברכה והצלחה וכל טוב