• גדולי ישראל ורבנים

רבנים ולשון הרע | ראש קהילה שמעל בכספים

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ו אדר ב' תשפ"ב
שאלה
שלום רב, יש לי שלוש שאלות בבקשה. 1. איך צריך לנהוג ברב שנופל בלשון הרע ומפיץ שמועות ברבים בין אם נכונות או לא נכונות? 2. האם רשאי הרב ו/או כל יהודי לפגוע בפלוני אלמוני ובמשפחתו ובהוצאת לשון הרע? 3. איך צריך לנהוג בראש קהילה שנפל לסורו ועשה מעשים לא ראויים בכספי אחרים.
תשובה
שלום רב על השאלות שלך קל לענות ברמת העיקרון אבל קשה לענות לך אם הם נוגעות לשאלה מעשית. לכן אני מעדיף שלא לענות לך כדי שלא תשתמש בעקרונות הכתובים בצורה שאינה ראויה. מציע לך להתיעץ בעל פה עם תלמידי חכמים גדולים. כל טוב