• הפסק בתפילה

תפילה

הרב בנימין במברגר

י אדר ב' תשפ"ב
שאלה
שלום הרב, שמי שני. השאלה שלי היא אם באמצע תפילה, או באמצע תפילה שמונה עשרה הלכתי להתפנות האם אני מברכת אשר יצר אחרי שאני יוצאת, או בסיום התפילה?
תשובה
ראשית, יש לבדוק לפני התפילה אם צריך לשירותים מאחר ותפילה כזו היא בעייתית. בעיקרון, מי שנצרך לשירותים באמצע התפילה מברך בין התפילות. למשל, אם הוא הלך בפסוקי דזמרא יברך לאחר ישתבח. אם הוא הלך בברכות קריאת שמע יברך לאחר תפילת עמידה. בהמשך התפילה יברך במקום. אם אדם בדק עצמו לפני התפילה ובאמצע תפילת עמידה הרגיש צורך לשירותים ימשיך התפילה ומיד לאחריה ילך לשירותים. אם אין ברירה ולא יכול להמתין עד לאחר התפילה, יטול ידיו ולא יברך אשר יצר אלא ימשיך את התפילה כשיצא מהשירותים במקום נקי (אין לחזור למקום) ולאחר התפילה יברך אשר יצר.