• חופה וקידושין

קרוב משפחה עד

הרבנות הראשית לישראל

י"ב ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, מה עושים אם האח של הכלה היה עד בכתובה או בחופה? הוא נבחר כי היה היחיד ששומר שבת. רק בדיעבד אחרי החופה הבנו את הטעות. האם צריך לעשות את הכתובה או הקידושין מחדש? היו כמובן עדים כשרים נוספים בחתונה אבל הם לא היו חתומים על הכתובה והתנאים.
תשובה
ב"ה שלום וברכה לכתחילה צריך עדים כשרים. לכן יש לקדש שוב וכן לכתוב כתובה אולם היות והיו גם עדים כשרים לא יאמר את ברכת הקידושין אלא רק יתן לה טבעת ויאמר הרי את מקודשת לי.. . בברכה הרב חגי בר גיורא