• שאלות אקטואליות

תשלום נזק עבור נזק לרכב כאשר אינני יודע מי הבעלים

הרב יהודה אודסר

י אייר תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, אתמול חציתי כביש ולא ראיתי רכב שמגיע. מכיוון שזה לא היה במעבר חציה האשמה היא לגמרי עלי (טעות שכבר לא תחזור על עצמה...). באורח נס יצאתי מזה עם שריטה קלה, אבל מסתבר מאוד שגרמתי שריטת צבע משמעותית לרכב שפגע בי. ניסיתי לתפוס אותו כדי לתת לו פרטים אבל הוא ברח. אני יודע שעבודת צבע כזאת יכולה להגיע לעלות של אלפי שקלים, אבל אין לי דרך לדעת מי הבעלים כדי שאוכל לפצות אותו. מה עלי לעשות?
תשובה
לפי דבריך, כנראה שהוא מחל על הנזק שלו וחשש מכך שאולי נפגעת פיזית וזה יכול לייצר כלפיו תביעה וכדו'. ומכיוון שאין ברשותך ממון שלו(אין דין השבת גזילה) אלא הנושא המדובר הוא תשלום על נזק, מחילה שלו מועילה לפטור אותך מתשלום