• מזוזה

העברת מזוזות

הרב חגי לרר

כ"ז ניסן תשפ"ב
שאלה
כרגע גרים בשכירות. עומדים לפני מעבר לבית משלנו. את המזוזות שבבית הנוכחי אנחנו שמנו. אבא שלי ז״ל שנפטר לא מזמן כתב אותם. קשה לי הרעיון להשאיר את המזוזות פה ושלא יהיה לי את המזוזות שלו. האם יש אפשרות לקחת אותם איתנו? רוב הסיכויים שהדירה הנוכחית תמכר ללא יהודים.
תשובה
שלום וברכה, מ-2 הסיבות שהזכרת אפשר לקחת את המזוזות. אם הן יקרות ומהודרות יותר מהרגילות, או במקרה שלכם שהן יקרות עבורכם. ואז צריך להחליף את המזוזות קודם שתעזבו למזוזות אחרות ולא להשאיר את הדירה ללא מזוזה. גם אם הדירה עוברת לידי גויים צריך להוריד את המזוזות שלא יתבזו, אך זה רק ברגע שיש וודאות לכך. ברכה והצלחה וכל טוב.