• נישואין

אח שהתחתן עם גויה

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום הרב. יש לי אח שלצערי הרב התחתן עם גויה. (גויה שאבא שלה יהודי ולכן עלתה לארץ) המשפחה שלי חילונית מאד והם מקבלים אותם בזרועות פתוחות. אנחנו לא כל כך ידענו בהתחלה איך להגיב. ובתחילת הקשר הם היו מגיעים אלינו (אבא שלי תמיד מארגן ימי הולדת לנכדים והוא הזמין אותם) לאחרונה אבא שלי ארגן שוב יום הולדת לבן שלי ואז אמרתי לאבא שלי שיש לי כבר ילדה גדולה ואנחנו אנשים דתיים וזה נוגד את העקרונות שלנו אז אני לא מוכנה לארח את הגיסה הגויה בביתי. כמובן שאמרתי זאת בצורה עדינה והסברתי את המהות. ומכאן נהיתה ממש מלחמה. אח שלי מאד נפגע מכך. אבא שלי כועס עלי. מצד אחד אני לא רוצה לנתק קשר עם אח שלי. ומצד שני הוא כביכול מציב אולטימטום שאם לא נקבל אותה אז הוא לא יהיה בקשר.
תשובה
שלום רב עלינו מחד להאבק בליגטמיות של תופעת ההתבוללות. מצד שני אנו צריכים לשמר את המתנה הגדולה שנתן הקב"ה לנו שזה המשפחה. אנו עם הקשר המשפחתי בעז"ה אמורים לפעול טוב והרבה טוב. לכן הדרך שבחרתם היא מאוזנת וטובה. אי אפשר לכפות עליכם ערכי שהם לדעתכם פוגעים בכולנו. לכן אתם לא מזמינים את הגיסה לביתכם. מאידך אתם לא רודפים את האח וגם לא את הגויה. הם לא אשמים. לכן אם הם בבית ההורים לא להחרים אותם. אם זה יוצר מלחמה זה רק לזמן מוגבל. בעז"ה האחיזה באמת תביא בסופו של דבר גם לשלום. האמת והשלום אהבו. כל טוב