• שאלות כלליות

סדר תפילה

הרב דוד חי הכהן

י"א אייר תשפ"ב
שאלה
שלום הרב סדר תפילתי בציבור הוא כזה: ברוך שאמר עם הציבור מחכה שהחזן יגיע לברכות ק״ש וישתבח וכשהוא מגיע לשם אני אומר ביחד איתו ישתבח ואת כל ברכות ק״ש ואחרי התפילה אני משלים?? פרשת עקידה עד הודו הודו עד והיה ה למלך על כל הארץ שלפני ישתבח. ויוצא שאני מתפלל לפי הסדר פשוט לאחר התפילה. האם אני יכול להמשיך במנהגי? כי אני יודע שלא היה על זה דיון בין הפוסקים אלא רק על אדם שאיחר. אני לא איחרתי באתי בהשכמה לשם ושני רבנים אמרו לי שאני יכול לעשות כך גם אם אני לא מאחר
תשובה
אם יש לך שהות אחרי ברוך שאמר לומר את פרקי הזמירות יש לאומרם שם ולא אחרי התפילה סדר התפילה נקבע על ידי חכמים גדולים ולכתחילה יש לאומרו כסדר, ורק במקרי אונס אפשר לדלג.