• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

הלל ביום העצמאות

הרה"ג יעקב אריאל

ז אייר תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה כבוד הרב, מישהו סיפר לי שבמרכז בהתחלה היו אומרים הלל ביום העצמאות בברכה בעקבות הוראת הרבנות הראשית בראשות הרב גורן זצ"ל ואז הייתה תקופה שאמרו גם הלל בלילה ואחר כך חזרו להלל ביום בהוראת הרב שפירא מה הסיבות לשינויים?
תשובה
באף יו"ט אין הלל בלילה (חוץ מליל פסח, בגלל קרבן הפסח ההלל בהגדה נקרא ללא ברכה תוך כדי סעודה, וההלל בביהכנ"ס רק בארץ התפשט המנהג לקוראו). הגר"ש גורן חידש הלכה בנושא זה שלא על דעת חבריו ברה"ר ולא על דעת רוב רובם של הרבנים אך בגלל מעמדו כב ראשי רבנו הגרצ"י נהג כמותו. עם התמנותו של רבנו הגר"א שפירא לרב ראשי הוחזר הדין לקדמותו ככל יתר מועדי ישראל