• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

לכבוד הרב

הרב דוד חי הכהן

י"א אייר תשפ"ב
שאלה
ואם בעברי הייתי מלווה בריבית ואני לא יודע מה הסכום הכסף או אפילו סכום קרוב וגם אני לא זוכר מי כל האנשים שלוויתי להם מה עלי לעשות בכדי לחזור בתשובה? זקוק לתשובה העניין הזה מכביד עלי מאוד ואני מצטער על כך תודה כבוד הרב
תשובה
התשובה כוללת צער על החטא ואני מבין שזה קיים. כמו כן קבלה לעתיד שלא לחזור לאותו חטא וכנראה שגם זה קיים. נחוץ לומר וידוי ולבקש סליחה מבורא עולם, ובקשה שימציא לך את הדרך הנכונה לתקן את העבר. בינתיים כדאי לתרום לכל מי שעוזר לציבור בהנחה שאלו שילמו לך יקבלו הנאה מכך. כמו למגן דוד אדום, להצלה, סידורים לבתי כנסת בעירך וכדו' וד' יקבל את תשובתך.