• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה ומדע

האם הקב"ה ברא את העולם בשישה ימים

הרב אוריאל טויטו

כ"ה אייר תשפ"ב
שאלה
מי החליט שאלוהים ברא את העולם בששה ימים ואם כן למה לקח לו ששה ימים לברוא את העולם
תשובה
שלום לך, בתורה מסופר שהאל ברא את העולם בשישה ימים (בראשית פרק א). אמנם הפרשנים הסבירו שששת הימים המתוארים בתורה, לא היו בהכרח שישה ימים של 24 שעות כל אחד, אלא תהליך הבריאה התקדם בשישה שלבים, המתוארים בתורה כשישה ימים. ישנם כמה הסברים מדוע הבריאה נחלקה לשישה שלבים. נזכיר שניים: יש הסוברים שהמספר שש מבטא את עולם הטבע, מפני שבטבע ישנם שישה כיוונים: ארבע רוחות השמים + למעלה ולמטה. תיאור הבריאת העולם בשישה ימים בא לבטא את הרעיון שהטבע נברא בשלמות מכל צדדיו. הסבר אחר הוא: שהעולם נחלק לשישה קטגוריות [=מחלקות] שונות, שלכל אחת מהם הקדיש הקב"ה תקופה מיוחדת שבה התפתח. כך שהעולם התפתחת בצורה הדרגתית משלבי הבריאה הראשוניים עד שלבי הבריאה העליונים ועד בריאת האדם, החותם את תהליך הבריאה כולו. בכך ממחיש הכתוב את מיוחדותו של האדם, שכל העולם הולך ומתפתח לראת הופעתו. בברכה אוריאל טויטו