• שאלות כלליות

ביוש חבר בתחרויות שחמט

הרב חגי לרר

ט"ו סיון תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה. השאלה שלי היא כזאת. אני שחמטאי ומשתתף בתחרויות שחמט. ויש מצבים שבהם אם אעשה מהלך טוב שהיריב לא ראה זה יכול לגרום לו לבושה. מה הרב ממליץ לי לעשות במקרה כזה?
תשובה
שלום וברכה. אשריך על הרגישות הנפלאה שיש בך. אני סמוך ובטוח שכל אחד שיהיה קרוב אליך יזכה להנות מהתכונה הנפלאה הזו שלך. אך במקרה הזה שדיברת עליו, כל אחד מגיע לתחרות על דעת זה שאולי ינצח ואולי יפסיד. ברור שכולם רוצים לנצח וזו הרגשה לא נעימה להפסיד, אך כולם לוקחים בחשבון שזה יקרה. ואם לא תעשה את המהלכים הכי טובים שלך אולי לא תנצח . ולכן אתה צריך לעשות את הטוב בשבילך ולא שייךבזה בושה שאתה גורם לשני.אין זו אחריות שלך ברכה והצלחה וכל טוב