• שאלות כלליות

בהמשך לשאלה על טיפולי המרה

הרה"ג יעקב אריאל

ב סיון תשפ"ב
שאלה
לאחרונה צפיתי בסרטון ביוטיוב של אדם בעל נטיות הפוכות שניסה לעבור טיפולי המרה במכון שלטענתו הומלץ לו על ידי רב גדול, והתיאור שלו לחוויה של הטיפול נוראי. הוא מתאר סבל עצום שנוצר מהתהליך, ומספר שלא השתנה אצלו שום דבר בעקבות אותו טיפול. בהנחה שאני מעוניין להמשיך להאמין שקיימים טיפולי המרה שיכולים לשנות את המצב של בעלי נטיות הפוכות, איך אני אמור להתייחס לדבר כזה?
תשובה
אני מכיר מקרים של הצלחה כנראה שיש צורך בבירור מוקדם אם יש סיכוי להצלחה או לא.