• כל השאלות

האם היהדות גזענית?

הרב מיכאל יומטוביאן

ט"ו סיון תשפ"ב
שאלה
האם היהדות גזענית? ובכלל מה ההבדל בין יהודי לגוי הרי כולנו בני אדם?
תשובה
הלכה מפורסמת ויסודית ביהדות היא האפשרות של גוי להתגייר. כלומר, כל גוי מכל אומה יכול להצטרף לאומה היהודית, ומכיון שכך כיצד אפשר לומר על היהדות שהיא גזענית? משמעות היותנו העם הנבחר היא משמעות רוחנית ערכית, אנו לא חושבים שזורם בנו דם שונה משל אחרים, אלא יש לנו תפקיד מיוחד שרק אנו ומי שמוכן באמת להצטרף אלינו יכול למלא. ומהו היעוד המיוחד שלנו? עם ישראל הוא העם הנבחר על ידי הקב"ה לחיות חיים לאומיים מלאים שהם יהיו בסיס להשראת השכינה בעולם. כלומר הקשר של עם ישראל עם הקב"ה אינו ענין דתי של איש פרטי, אלא הופעת השכינה באומה כולה על כל מרכיביה. החיים הלאומיים של עם ישראל עם הכישרון הנבואי המיוחד לנו, הם חיים שאין בהם סתירה בין קודש לחול, וזוהי הבשורה הגדולה של עם ישראל לעולם.