• חינוך ילדים

בנות דודות חילוניות

הרב דוד חי הכהן

ב תמוז תשפ"ב
שאלה
שלום רב, יש לי נער מתבגר בן 14. הוא לומד בישיבה תיכונית. יש לו בנות דודות חילוניות (מצד האם) בנות גילו שהוא אוהב להיות בחברתן. הדבר מפריע לי מאוד שהוא נמצא בחברתן. אני חושש שישפיעו עליו לרעה, הן לבושות בצורה לא צנועה בכלל, לא שומרות נגיעה, כל החום ברשתות החברתיות ועולם תוכן שלא מתאים לבחור דתי. גם ככה אני מרגיש שהוא פחות מחבר לצד התורני. עכשיו שיוצאים לחופש אני עוד יותר חושש שירצו לבלות הרבה ביחד. (כולל לישון אחד אצל השני) דיברתי על זה עם אישתי ואנחנו באמת לא יודעים מה לעשות. מצד אחד אנחנו רוצים לשמור עליו, מצד שני אנחנו יודעים שהוא לא יקבל את זה בצורה טובה וחוששים שזה יגרום לו עוד יותר להתרחק מהדת. כמו כן, אנחנו חוששים שהדודות יפגעו והיחסים במשפחה יפגעו. השאלה איך נכון לפעול? האם להתנגד בתוקף למפגשים ביניהם (לפחות לשינה אחד אצל השנייה) או לקחת צעד אחורה? נשמח מאוד להכוונה אנחנו חסרי אונים תודה
תשובה
אפשר לתת לבן לשמור על קשר אבל לא לתת לישון בשום אופן זה כאילו להחטיא אותו בידיים. צריך לומר לו שזה קו אדום בשבילכם, לתת לו אהבה ויחסי חביבות איתכם כדי שיבין שאתם פועלים לטובתו. אבל לא להסכים לשינה משותפת. וגם אם יגרום להתרחקות זמנית בהמשך זה יהיה לטובה והוא יעריך את התנגדותכם כדאגה. אמיתית למרות שבינתיים זה יהיה קשה. צריך להגיד שיחכה בסבלנות לגיל נישואים ואז יהיו לו חיים מאושרים עם אשתו. אם ייכשל בינתיים זה יפגע בכל החיים שלו. מוטב להתאפק אפילו אם זה קשה קצת אבל לשמור על כל החיים שלו לטובתו.