• ברכת כהנים

האם חזן כהן צריך להתכסות בטלית?

הרב יואב חנניה אוקנין

ז תמוז תשפ"ב
שאלה
האם כהן שעובר לפני התיבה, צריך בעת ברכת כהנים להתכסות בטלית או להשאר גלוי?
תשובה
שלום וברכה , מעיקר הדין לפי השו"ע בסי' קכח סעי' כ, אם יש שם כהנים אחרים החזן אינו אומר ברכת כהנים, ולכן עדיף שלא כהן יגש לפני העמוד, כי הוא מפסיד בכך מצות עשה מהתורה! ורק אם הוא הכהן היחדי הוא אומר ברכת כהנים [ויעשה פסיעה קטנה ברצה כדי שיוכל לברך] אמנם כיום המנהג הרווח הוא כשיטת הפרי חדש שאם הוא מתפלל מתוך סידור ומובטח שיחזור לתפילתו הוא כן נושא את כפיו, גם כשיש כהנים אחרים למרות שרוב הפוסקים חולקים על כך, ראה משנה ברורה ושער הציון שם. בכל אופן אם עולה לברכת כהנים ומתכסה בטלית