• שבת ומועדים
  • תעניות

לאכול בשר ביום כיפור הופך את הבן אדם לבשרי?

הרב חגי לרר

כ"ו אלול תשפ"ב
שאלה
היי הרב, שמעתי שמי שאוכל בשר ביום כיפור (ואסור לו) לא נהיה בשרי מזה, בגלל שמלכתחילה אסור לו לאכול. ועוד שאלה שדומה לזה, הבנתי גם שאדם שאוכל בשר לא כשר גם כן לא נהיה בשרי, על אותו עיקרון
תשובה
שלום וברכה. כתב הדרכי תשובה יורה דעה סימן פט סק"א שאם אדם אכל בשר מבהמה שאינה כשרה אינו צריך להמתין שש שעות. אבל אם אכל נבילה או טריפה מבהמה כשרה חייב להמתין ו' שעות. והטעם הוא משום שכל בהמה כשירה יש בה איסור בשר וחלב. אך אם היא לא כשרה אין בה דין בשר וחלב ומי שאכלה לא צריך להמתין שש שעות. אך לא כן נאמר על מי שאכל בשר ביו"כ כיוון שזה דומה יותר למקרה שאכל נבילה או טריפה מבהמה כשרה. שנה טובה וכל טוב.