• שאלות כלליות

איך לקיים את מצוות השמיטה בגינה הפרטית שלי?

מכון התורה והארץ

י אב תשפ"ב
שאלה
אני מגדל עצים בחצר שלי עץ אחד או שניים מכל פרי .השנה לצערי הפירות מעטים כ-10 עד 15 בכל עץ, חוץ מהענבים. עוד אציין כי הפירות מבשילים אהד או 2 ביום( מנגו ,תאנה) ויש פירות שטרם הבשילו (אבוקדו). אני בעל משפחה גדולה ,ב"ה , והפירות אינם מספיקים לכולנו. אני תליתי שלט על שער הבית בעניין השמיטה אבל עדיין לא התקשרו אנשים כדי לבוא לקטוף בנתיים הפירות שהבשילו נאכלים מזמן לזמן על ידי בני משפחתי איך אני צריך לנהוג במצב זה כדי לקיים את השמיטה?
תשובה
בס"ד שלום וברכה אם פרסמת ואנשים לא באים, אתה יכול לקחת כל צרכך או אם באים ילדים יכולים לקחת כל צורכם. הפירות קדושים בקדושת שביעית ויש לאכלם כרגיל ולא לשנות מדרך האכילה הרגילה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ