• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

צום תשעה באב

הרב יצחק בן יוסף

י אב תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לשאול שאלה בנושא צום תשעה באב. האם מותר לעשן סיגריות/וייפ (מכשיר אדים אלקטרוני לעישון) בזמן הצום? כלומר אני צמה האם מותר לי לעשן? המשך צום קל ומועיל.. תודה רבה מראש!
תשובה
המשנה ברורה (בסימן תקנה,ח) כתב שעישון סיגריה אסור בכל הצומות והכנסת גדולה החמיר בזה מאוד, ויש מקלין. ומי שזקוק ביותר מותר לו בצנעה בבית, אחר חצות היום (בשעה 13) יביע אומר (א,לג)כתב הרב עובדיה יוסף זצ"ל שמי שמצטער מותר בצנעא בביתו והמחמיר תבוא עליו ברכה. אין כאן התייחסות לעצם העישון, בכל צורה שהיא.