• צורת התפילה

תפילה בנסיעה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ה כסלו תשס"ג
שאלה
הדרך מביתי למקום העבודה ארוכה ועליי לצאת די מוקדם. בד"כ אני לא מספיקה להתפלל לפני כן. מה ההנחיות לתפילה בנסיעה? מה לגבי הפסקות בין הקטעים (לצורך מעבר בין רכבים וכו’)? האם זה בסדר להתפלל כך?
תשובה
את תפילת שמונה עשרה שהיא עיקר חיוב התפילה לנשים נכון להתפלל בבית או במקום העבודה, ולא בדרך. ומ"מ עדיף להתפלל בדרך מאשר לא להתפלל כלל. צריך לכוון את התפילה בדרך כך שלא להפסיק ולעבור מרכב לרכב בשעת ק"ש וברכותיה ובוודאי לא בשמונה עשרה. לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.