• הפגישות ומה שמסביב

מה אני צריך להרגיש כדי לדעת עם זו האשה שלי?

הרב ש. יוסף וייצן

י"א תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום כבוד הרב אני מעט מבולבל בנושא התחלת קשר עם אישה אני בן 21 ויש לי מעט ניסיון בקשר עם נשים אבל אני מעוניין באהבת אמת ואני רוצה לדעת מהו המתכון הנכון לאהבה אמיתית וקדושה ולא אהבה מדיסני. פעם אישה אמרה לי אין לי רגשות רומנטיים כלפייך- האם יש לאמירה זו בסיס להתחלת קשר האם אישיות טובה מידות טובות וכבוד ותקשורת טובים לא מספיקים וצריך את הניצוץ הלא ברור הזה שמופיע בסרטים? הרי אין לי שליטה על זה וזה גורם להמון שברונות לב כי אתה נקשר למישהי ובסוף זה מסתיים בגלל משהו שאפילו לא עשית ואתה לא שולט בו. מה דעת התורה וה' בעניין?
תשובה
שלום רב באהבה לא מחפשים ניצוצות. מחפשים שותפות אמת. מחפשים מישהי שתוכל להיות איתך בחלומות שלך ואתה תוכל להיות בחלומות שלה. מחפשים מישהו שיחד תוכלו להקים משפחה. התנאי ודאי שיש מציאת חן. מציאת חן יכולה להיות בצורות שונות. לפעמים הקב"ה נותן לנו ניצוצות. לא תמיד זה לטובתנו. לפעמים יותר מידי ניצוצות זה מסך עשן שיכול גם להטעות אותנו. השילוב המנצח הוא קשר שגם האידאלים והערכים שלנו מרוצים. קשר שגם הטעם האישי שלנו מרוצה, קשר שגם הרגש שמח להיפגש , קשר שמרגישים העצמה ושמחה. הניצוצות לא הכרחיים. כל טוב