• פירות שביעית

אם הפקר פירות בשנת השמיטה יגרום לחילולם?

מכון התורה והארץ

ד תשרי תשפ"ג
שאלה
היום, בעניני שמיטה, יש הרבה מאמרים על נושא הפקר. לא ראיתי התיחסות לשאלה מי הולך לקחת את ההפקר. לי בגן יש עץ לימון. אין לי צל של ספק ביום שאשים שלט הפקר השכנים החילונים והערבים שעובדים בבניה ממול יקחו הלימונים. יש הרבה שימוש של לימונים בבישול. עם הלימינים ועם אוכל שנתבשל עם הלימונים תהיה הרבה חילול קדושת שביעית. במציאות יש בצד אחת הענין של הפקר הפירות ומצד שני ודאי חילול קדושת שהיעית. מה עושים?
תשובה
בס"ד שלום וברכה התורה ציוותה להפקיר וגם גוי יכול לבוא ולקחת ואי אפשר למונעו מכך. בודאי שאין צורך לעודד אותו לכך, אבל אתה יכול להפקיר בבית הכנסת (ללא תליית שלט) וכדו' מקומות של צבור שומרי שביעית. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ