מכירת קרקע למסחר לחברה בע"מ בשליטת נוכרי

הרב אליקים לבנון

ו תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום יש לי קרקע המיועדת לאיחסון , שאני מנסה למכור מזה מספר שנים. אני זקוק לכסף, אבל עד כה לא מצאתי קונה ריאלי. עכשיו פנתה אלי חברה בע"מ שנמצאת בשליטת משפחה מוסלמית, ומעוניינת לקנות הנכס. יצויין כי מדובר באיזור תעשיה -שאין צפי שאפשר יהיה לבנות בו למגורים אי פעם . כן יצוין שמדובר בחברה בע"מ שמספקת שירותים גם למשרד הביטחון . מנכ"ל החברה אומר כי אם יש לי בעיה - הוא יכול לבצע את הקנייה ע"י חברה אחרת, שבה יש שותף או אפילו בעלות מלאה של יהודי. שאלתי בבקשה: האם - לאור הנסיבות - מותר לי לבצע את העיסקה? האם עדיף לבצע את העיסקה עם חברה בשותפות / בבעלות יהודי (כשבסופו של דבר - החברה ,שמתעדת לבנות במקום מוסך לשימושה , נמצאת בבעלות משפחה מוסלמית) אודה לכם לתשובות. תודה גמר חתימה טובה
תשובה
שלום. הלכתית, איסור מכירת קרקע הוא לעובדי ע"ז. האסלם אינו עבודה זרה. כיום, הסוגיא הנוספת היא העברת שליטה על קרקעות לידי זרים. אבל מאחר ואתה כותב, שאתה מנסה למכור כבר זמן רב, ולא עולה בידך, יש היתר למכור. לא משנה האם תמכור לחברה המנוהלת ע"י יהודי, כי בסוף, זה יגיע למוסלמי. למעשה: במצבך, יש היתר. שיהיה לברכה!