• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

מזגן בשבת

הרב דוד חי הכהן

י"ד כסלו תשס"ג
שאלה
בביתי קיים מיזוג מרכזי. האם מותר לשנות בשבת את הטמפרטורה כאשר המזגן פועל? האם מותר לשנות בין קירור/חימום למצב של מאוורר בשבת?
תשובה
אינני מכיר את דרך העבודה של המזגן, אבל לפי הנראה לי שינוי טמפרטורה גורם לשינוי בהספקה החשמלית וממילא יש בזה איסור כהבערת חשמל או כיבויו לכל דבר. הוא הדין ואולי חמור יותר להעביר מקירור או חימום למצב של מאוורר שכאן בודאי יש כיבוי של מערכת המיזוג. ועל כן נראה שאין לגעת בשבת בכפתורי הפיקוד של המזגן.