• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שינה בסוכה לנשים

הרב נועם דביר מייזלס

י"ז תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום כבוד הרב , וויכוח עם הבת שלי , היא טוענת שלאישה מותר לישון בסוכה לצורך סגולה לזיווג . האם הדבר זה נכון? אודה לתשובתך .
תשובה
שלום וברכה. סוכה היא מצות עשה שהזמן גרמא, ולכן נשים פטורות מסוכה. אולם יש לאשה שכר על קיום מצוה אף שאינה מצווה בה.מדברי הרמ"א עולה, שלא נהגו הנשים לישון בסוכה, מלבד איש עם אשתו אם הדבר אפשרי, אולם המנהג הרווח שנשים אינן ישנות בסוכה. ויש קהילות שאף מורות לנשים להמנע מלישון בסוכה מטעמי צניעות, והבטיחו להן שכר על כך. בכל אופן בהתייחס לגוף השאלה, איני מכיר סגולה כזאת, אך כאמור לעיל, יש לאשה שכר בקיום מצווה כאשר אינה מצוה, ושכר זה גדול לאין שיעור מכל סגולה כזו או אחרת, וכמבואר בזוה"ק שהסוכה היא "צילא דמהימנותא", וכ"חדר יחוד" של כנסת ישראל והקב"ה. אך יש לשקול שכר מצוה כנגד הפסדה, במקום שלא נהגו הנשים במצוה זו, בפרט שיש גורמים נוספים שיש להכניס לשיקול זה, כגון צניעות וכיוצא בזה. ברכת ה' עליכם, ובשורות טובות בקרוב!