• שבת ומועדים
  • חודש אלול

סת"ם

הרב דוד חי הכהן

י"ב מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום להרה"ג שליט"א א- לאחרונה בדקתי את התפילין שלי וגילתי שבאחת הפרשיות יש טלאי. האם זה מוריד מהידורם של התפילין? ב- האם כדאי לקשור את היו"ד של יד בגיד? ג- מה דעת הרב על חריצת תפילין של ראש?
תשובה
א. זה קצת מוריד מההידור אבל זאת לא סיבה לקנות חדשים אם הסופר שכתב נחשב לירא שמים חשוב וכתיבתו נחשבת למהודרת. ב. כדאי, כי לפעמים הקשירה מתרופפת וראוי שהיו"ד תהיה מחוברת כל הזמן. ג. בד"כ זה נחשב להידור טוב, אבל לא ביררתי מספיק את גודל החשיבות של החריץ עד הבית.