• שאלות כלליות

אני מתבייש להיות יהודי

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ג מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום הרב רציתי לשאול אם אנחנו היהודים העם הנבחר למה אנחנו הכי כושלים בעולם, ועוד שאלה זה למה היהודים לא נוקמים במי שפגע בהם כמו הגרמנים למשל אני חושב שזה בושה להיות חלק מעם כזה שאפילו לא מכבד את עצמו. גם רציתי לדעת למה מדינת ישראל שהיא מדינת היהודים כרתה בעצם ברית עם כל המדינות הנוצריות אותן מדינות של אנשים שפגעו ביהודים הכי הרבה. למה שפוגעים ביהודים בעולם רואים שהם לא מגיבים הרי בתורה כתוב על מאבקים וגבורה של יהודים ואנחנו כיהודים אימצנו את עיקרון הנצרות של לסובב את הלחי השנייה . זה שאלות שמטרידות אותי ואני באופן אישי מתבייש להיות יהודי תודה
תשובה
שלום רב לא צריך להגזים. אנו לא נותנים את הלחי השניה. נכון שאנו בעמדה של מיגננה ולא בעמדה של התקפה. לא במקרה צה"ל הינוצבא ההגנה לישראל ולא צבא ההתקפה. המציאות שלנו נובעת גם מנקודה טהורה וגם מסיבוך אמוני. הנקודה הראויה נוגעת לכך שאנו ביישנים רחמנים וגומלי חסדים. הרצון שלנו להיות טובים לכל גורם לכך שקשה לנו לפגוע באויבנו. הסיבה השניה שהזכרת נוגעת לכך שהיכולת שלנו להלחם היא כפי מידת תחושת הצדק במעשנו. התודעה של הצדק יכולה לצמוח בעיקר מכוח האמונה בתפקיד המיוחד שלנו הכפירה וחוסר בהירות בכך שהדבר הכי צודק שניתן לחשוב עליו זה במהלך קיבוץ גליות אל כל רחבי ארצנו. כל טוב ג