• במהלך ההריון

קניות לפני הלידה

הרב רואי מרגלית

י"ח תמוז תשס"ה
שאלה
אני ואשתי מאוד מתלבטים האם מותר או אסור לקנות מוצרים לתינוק לפני שנולד כגון ארון מיטה וכיו"ב, מצד עין הרע, שמענו עשרות אנשים עם דעות שונות ואף אחד מהם לא רב, אז מה המקור לזה ומה נכון לעשות?
תשובה
אין איסור לקנות מעיקר הדין, וכיון שמאמינים בעז"ה שהכל יהיה בסדר ויולד תינוק בריא בסוף התהליך אז אין בעיה לקנות. עם זאת, המנהג לחכות עד הלידה, אולי מפני שחוששים מעין הרע וכו' (גם אני שמעתי דעות שונות מרבנים גדולים בנושא וזה תלוי בהתייחסות למה שאמרנו). ורוב האנשים מתעניינים קודם ובוחרים דברים, ואחר הלידה באים ומשלמים ולוקחים את מה שהחליטו קודם, וזה די מקובל וידוע בחנויות. וכך לדעתי כדאי לעשות. הרב רואי מרגלית.