• שאלות אקטואליות

גדרי צניעות בסרטים

הרה"ג יעקב אריאל

י"א כסלו תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, רציתי לשאול לגבי גדרי צניעות בסרטים. האם יש גדרים שונים בין מציאות לסרטים? הרב אברהם סתיו כתב בעבר, על סמך קביעת שו"ת אז נדברו בנוגע לתמונות, שבסרטים אין את הגדרים הקבועים אלא אסור רק מה שמביא להרהור, אלא שהדברים האלו עוררו פולמוס רב כך שאני קצת נבוך. דומני שזה תחום שחסרה בו פסיקה ברורה, מה שמוביל אנשים או לאסור הכול או להתיר הכול. תודה
תשובה
האיסור של לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם חל גם על סרטים ותמונות ערוה בעששית אסורה לא ידוע לי על פוסק שמתיר