• שבת ומועדים
  • גוי של שבת

איך מבקשים מגוי עזרה בשבת?

הרב יואב חנניה אוקנין

כ"ח כסלו תשפ"ג
שאלה
באחת השבתות חזרנו הביתה מבית הכנסת וגילינו שלא לקחנו איתנו מפתח לבניין שנסגר עם קוד חשמלי. ראינו גוי שעבר בסביבה ואמרתי לו - סליחה, תוכל בבקשה לפתוח לנו את הדלת? הוא שאל למה אנחנו לא פותחים בעצמנו, אמרתי שאין לנו מפתח, אז הוא אמר - ואתם לא יודעים את הקוד? אז היססתי ואז אמרתי.. אנחנו לא יכולים.. אז הוא אמר, אה. כי שבת? בסדר, מה הקוד? והיינו מחוץ לבית עם ארבעה ילדים קטנים, לא היתה ברירה ואמרנו לו את הקוד והוא הכניס אותנו. האם שגינו?
תשובה
בס"ד שלום וברכה , עפ"י המצב שתיארת נהגתם כשורה. באופן כללי אכן רצוי לרמוז ולא לומר באופן ישיר.