• כל השאלות

גרים אצל אבא באופן זמני, מי מדליק נרות שבת?

הרב מיכאל יומטוביאן

ב טבת תשפ"ג
שאלה
אנחנו זוג עם ילדים וגרים באופן זמני אצל אבא שלי, עד שנקבל מפתח לבית שקנינו. אבא שלי אלמן. כיצד נכון לנהוג עם הדלקת נרות שבת? האם מספיק שאשתי תדליק עבורו?
תשובה
אם בתקופה זו שאתם גרים אצל אביך, הוא זה שמפרנס אתכם באופן מלא, אתם נחשבים משפחה אחת, ומספיקה הדלקת נרות אחת עבור כולכם. אך אם אתם אחראים על פרנסתכם, ואתם רק מתגוררים בבית של אביך, באופן כזה גם אביך וגם אתם חייבים להדליק נרות שבת. לכן אביך ידליק נרות עבור עצמו, ואשתך עבור משפחתך.