• כל השאלות

לסחוט לימון בכלי על סלט בשבת

הרב מיכאל יומטוביאן

ח טבת תשפ"ג
שאלה
אנו סוחטים לימון על הסלט בשבת, האם מותר לסחוט בכלי מיוחד שלוחץ את הלימון ומוציא ממנו את המיץ?
תשובה
נכון הדבר שמותר לסחוט פירות על גבי אוכל בשבת כמו שרגילים לסחוט לימון על סלט או על דג מטוגן, או לסחוט תפוז על סלט גזר וכדומה (סימן שכ סעיף ד). אך אין לעשות זאת בכלי הנועד לכך אלא ביד (פסקי תשובות סימן שכ סוף אות א). הסיבה לאיסור בכלי היא משום "עובדין דחול", כלומר ישנן פעולות שאסרו חכמים לעשות בשבת משום שיש להם אופי של יום חול ולא אופי שבתי.