• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

עד מתי ללמוד בישיבה?

הרב דוד חי הכהן

י שבט תשפ"ג
שאלה
בס"ד שלום למו"ר שליט"א קודם אפתח ואומר תודה רבה לרב על הכל! רציתי לשאול את הרב, כיצד אדם מחליט שמה שהוא רוצה לעשות בחיים הוא העיסוק בלימודי הקודש? האם זה צריך לבוא ממנו או מהרבנים שלו? במידה ואדם כן רוצה מאוד להמשיך ללמוד ולגדול בתורה באיזה שלב ואם בכלל הוא צריך להתחיל ללמד? תודה רבה לרב
תשובה
ראשית יש לעסוק בלימודי קודש רק אם אוהבים ללמוד וללמד רק שאחרי שיש נטיה כזאת אפשר להתייעץ עם רב שמכיר מה ללמד את מי ללמד ואיך ללמד. מתי מתחילים ללמד? אפשר להתחיל להתנסות אחרי כמה שנות לימוד במעט שעות כמו שעתיים בשבוע. וכן יש לנסות פעם לילדים פעם בוגרים ולראות היכן יש נטיית הלב יותר וכן איפה רואים יותר הצלחה. כמובן לאורך הדרך להתייעץ עם רב מומחה בחינוך.