• השנה השמינית

מה לעשות עם ריבת אתרוגים שביעית?

מכון התורה והארץ

י"א שבט תשפ"ג
שאלה
נשאר לי אתרוג/ריבת אתרוגים מסוכות של אוצר ב"ד? מה אני אמור לעשות איתם לפני ט"ו בשבט?
תשובה
בס"ד שלום וברכה האתרוג קדוש בקדושת שביעית ולדעות שיש ביעור באתרוגים יש צורך לבער בזמן הביעור (כמפורט בלוחות). הביעור הוא הפקר של הריבה בפני ג' מאוהביך ולומר שהריבה הפקר, ולאחר שהם לא יקחו אפשר לזכות בחזרה בריבה ולהשתמש בה ככל קדושת שביעית. אם נשארה כמות קטנה, של ג' סעודות, אין צורך לבער. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ