• שאלות כלליות

האם מחשבות על יופי חיצוני פסולות?

הרב אליקים לבנון

כ"ח שבט תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, אני רווק צעיר. יוצא לי הרבה לחשוב כל הדברים האלו, האם אנשים (ובעיקר נשים) רואים אותי כיפה או נאה. אני מודע לעניין "שקר החן והבל היופי", אבל האם מחשבות כאלו פסולות לגמרי על פי התורה? הרי בטח לכל אדם יש מחשבות כאלו מפעם לפעם, ובסופו של דבר זה עניין של ביטחון עצמי, ואני צריך יופי מסויים כדי למצוא זיווג.
תשובה
שלום. במסכת בבא מציעא, פד, א', מביאה הגמרא רשימה של אישים יפים. ר' יוחנן שהיה יפה, היה יושב בשערי טבילה, כדי שייוולדו בנים יפים. אין רע ביופי, אבל הוא חיצוני. השתדל להתחזק ביראת שמים ובאהבת ד', ואז, היופי יתן לך השלמה, של החוץ, לפנים! ברכה והצלחה!