• פירות וירקות

כשרות של פרי ועלים של גינקו בילובה

מכון התורה והארץ

כ"ה שבט תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, רציתי לשאול האם פירות טבעיים של גינקו בילובה (מיובשים) כשרים לשימוש כל השנה וכן בפסח וכן למי שמקפיד על קיטניות? וכן לגבי העלים של הגינקו בילובה (האם כשרים לשימוש כל השנה וכן בפסח וכן למי שמקפיד על קיטניות)? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום וברכה אין גזרת קטניות בעצים, לכן בעלי הגינקו בילובה או פירותיו אין איסור קטניות. לגבי תהליכי ייבוש יש לבדוק בכל מקום כיצד מייבשים אותם ובאלו חומרים או שזה ייבוש טבעי. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ