• גילוח

תספורת מדרגה ובל תקיף

רבנים שונים

כ"ח תמוז תשס"ה
שאלה
האם מותר לעשות "תספורת מדרגה " בו החלק עליון - הפדחת אורך השערות גדול יותר מהחלק התחתון הכולל את הפאות? האם יש בזה איסור של בל תקיפו או חשש לזה? מה הדין של אדם העושה קרחת בכל ראשו כולל הפאות האם מותר - בשל השחתה וכדומה?
תשובה
קרחת אסור, כמבואר ביבמות שהקפת הראש שמה הקפה. מדרגה נראה שמותר. אך כיום שעושים מדרגה כאופנת שיער של התרבות המערבית, אולי כדאי להימנע מכך שלא להיראות כמותם ומה שהם מייצגים. הרב אברהם פרל.