• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

התנהלות בפורים בשנת אבל

הרה"ג יעקב אריאל

ו אדר תשפ"ג
שאלה
איך מתנהלים בפורים בשנת אבל? 1. מי שבא לתת לי משלוח מנות, להגיד לו שאסור לי לקבל? או לקבל כשליח של המשפחה? 2. ניתן לעשות סעודת פורים עם חברים? עם הקהילה? מותר ללכת בסוף פורים לבית של הרב ולחגוג שם? 3. מותר לרקוד? לשמוע מוזיקה? 4. האם ישנן הגבלות על המשפחה? זה משנה עם ליסוע למשפחה לסעודת פורים זה לא אופציה, ויש לנו ילדים קטנים שתלויים בנו ויתבאסו אם נאכל לבדנו בבית?
תשובה
1. תאמר שזה מיועד לאשתך 2. תתנהג בפורים כמנהגך בשני רגילות אל תחרוג 3. לרקוד לא. אם המוסיקה מושמעת למשפחה או לאחרים אינך צריך לאטום את אוזניך או לצאת 4. המשפחה תנהג כרגיל ואל תפרוש ממנה