• טבילת כלים

טבילת כלים

כולל הלכה בית אל

ט ניסן תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה כאשר קונים כלי אוכל המיוצרים בחו"ל,כגון גביע קידוש המיוצר בסין, האם לטבול עם ברכה או שמספק עדיף לטבול מבלי לברך שאולי מדובר ביצרן יהודי? (האם ארץ כטורקיה לדוגמה היינו אך). תודה
תשובה
שלום וברכה, כלי שיוצר במפעל שבבעלות ישראל וגוי צריך טבילה (יו"ד ש"ך קכ, כו). כאשר המפעל בחו"ל לא חוששים לסיכוי הקלוש שהמפעל כולו שייך לישראל וצריך להטביל את הכלי בברכה (אג"מ או"ח ח"ג סי' ד, פנה"ל כשרות ב, פל"א הע' 8). בברכה, הרב עדיאל קאפח