• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

בדיקת חמץ וביעור חמץ לפני י"ד ניסן

הרב דניאל קירש

א ניסן תשפ"ג
שאלה
אדם שעוזב ביתו לפני י"ג ניסן, מתי יערוך בדיקת חמץ וביעור חמץ?
תשובה
שלום וברכה אדם שעוזב את ביתו לפני י"ג ניסן יבדוק בלילה לפני שיוצא לאור הנר. אחרי הבדיקה יאמר את נוסח הביטול. אין לברך על בדיקה זו משום שהיא לפני ליל ארבעה עשר בניסן (משנה ברורה סי' תלו ס"ק ג). מקורות והרחבה: בביאור הלכה (שם, ד"ה 'ולא יברך') כתב שהיוצא מביתו תוך שלושים יום פני הפסח צריך עיון למעשה אם יברך על הבדיקה. ראה גם שער הציון (תלג ,ס"ק ה). כתב הכף החיים (ס"ק י) שספק ברכות להקל ואין לברך. וכן המנהג (הליכות שלמה פ"ה הערה כט). כל טוב!