• שבת ומועדים
  • ליל הסדר

שימוש בחסה מסוג אייסברג למרור

מכון התורה והארץ

ח ניסן תשפ"ג
שאלה
השבוע ראיתי לראשונה שחסה מסוג אייסברג (העגולה) היגיע ארצה. למרות שעכשיו סיפרו לי שכבר לפני מספר שנים כבר הופיע בארץ. ואני לא ראיתי אותו כי אשתי לא קנה אותו. בצעירתי גרתי בארה"ב. זו הייתה החסה המצוי. אבל, כשהיגיע פסח הזהירו לא להשתמש באייסברג למרור, רק בחסה עם עלים הארוכים ששם קראו לו חסה מסוג רומיין. ונדמה לי שגם רבי משה פיינשטיין יש תשובה בנושא. האם בארץ חשבו, היגעו למסקנה, ויש דעה בנושא?
תשובה
בס"ד שלום וברכה יש בכך מחלוקת האם זה אותו המין או לא, כאשר אם הולכים לפי הטעם אין בו כלאים אבל הצורה שונה מעט, ועל כן ראוי לא להשתמש רק בחסה רומית, אבל נראה שמי שאכל אייסברג ג"כ יוצא יד"ח. חג כשר ושמח יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ