• שאלות כלליות

כל ישראל ערבים זה לזה

הרב חגי לרר

א אייר תשפ"ג
שאלה
שלום, נושא שמציק לי תקופה.. האם בעניין של כל ישראל ערבים זה לזה ובעניין של עוון אבות אם אני עושה איזו שהיא עבירה יכול להיות שאדם אחר יפגע בגלל זה ? כביכול יקבל עונש על חטא שאני עשיתי?
תשובה
שלום וברכה. הגמרא כבר שואלת את שאלתך, ועונה שבענין שכל ישראל ערבין זה לזה- דוקא אם יכלו למחות בעושה העבירה ולא מיחו. (כמובן בגדרי מחאה ותוכחה, אם יכול לשמוע ולקבל), ובענין לא יומתו עון אבות על בנים במקרה שמחזיקין עון אבותיהם בידיהם. (סנהדרין כז:,שבועות לא.) ברכה והצלחה וכל טוב.