• גוים והיחס אליהם

איסור תספורת אצל גוי

הרב נועם דביר מייזלס

ט ניסן תשפ"ג
שאלה
שלום רב לכבוד הרב למדתי שאסור להתספר אצל גוי על פי מורנו האריז"ל ורבי חיים ויטאל, הספר הגוי לוקח את ניצוצות הקדושה של היהודי... האם הרב שמע על זה? תודה רבה וחג שמח
תשובה
שלום וברכה. אולי כוונת כבודו, למה שכתוב בסידור הרש"ש (כת"י מיוחס לירא דף 167), שאין לגלח את השיער ע"י גוי, כיון שע"י זה מתערב צלם היהודי עם צלם הגוי. וראה בספר דברי שלום (סימן קנ"ב סע' א') שהרחיב לבאר עניין רוחני זה ע"פ דברי הזוה"ק וכתבי האריז"ל, וסיים שם: "ולכן יש להזהר ולהתרחק מזה, ובפרט יהודים שנמצאים בחו"ל, שלא חוששים ומסתפרים במקומות שגויים מספרים לשערות, וכל ירא שמים יחוס על הבחינות הרוחניות שבו ולא יתנם למשיסה ביד בני נכר שלא מבני ברית". ברכת ה' עליכם,