• שבת ומועדים
  • קטניות

האם קלח תירס זה קטניות

מכון התורה והארץ

י"א ניסן תשפ"ג
שאלה
באם אוריד את הגרגירי תירס מהקלח, האם אז הגרגירים יהפכו לקטניות. באם אפריד מאבטיח את הגרעינים, האם הגרעינים יהפכו אז לקטניות
תשובה
בס"ד שלום וברכה התירס כשהוא שלם וכשהוא גרגירים הוא מוגדר קטנית, כפי שכתב המ"ב על "תרקשא ווייץ" שהוא התירס. באבטיח הוא ירק ולכן גם הגרעינים נאכלים כשם שאוכלים גרעיני עגבניה ומלפפון. אם יעשו מכירת גרעינים בפני עצמם יש להם גם ברכה וגם הם מוגדרים כקטנית. חג כשר ושמח יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ