• שבת ומועדים
  • טיפול בתינוק

מגבונים

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז ניסן תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה ותודה רבה. איך אני אוהב שאלה על שאלה... 1. סחיטה מהתורה ואין שיעור. 2. מגבון הוא דבר עדין. 3. רואים סחיטה על שולחן בלחיצה עדינה. והבאתי גם דוגמה במגבון גומי שלא מחזיק נוזל. ואם מים עוברים מבד לשולחן, זה מסחיטה. 4. חזרה ל- 1. סחיטה מהתורה ואין שיעור. ושוב, אי אפשר להתנקות בניקיון עדין... גם אם נניח שאין סחיטה, זה נקרא ללכת על חבל דק, ולפסוק דבר דק לכולי עלמא ודאי שלא "יבחינו" בחוט הדק. זה פשוט בלתי אפשרי. איך שלא להסתכל זה בעיה. מה גם, שהיום יש שפריצרים בכל מיני סוגים ואת הנטלה אף אחד לא ביטל. גם תינוק וגם מבוגר הרבה יותר מהר לנקות עם מים בלי להסתבך בחילול שבת. או ספק חילול.. וחוטים דקים וכו... שבת שלום וחג שמח!
תשובה
כמדומני שנפלה בינינו אי הבנה האם כוונתך לספוג עם ידית שבו מנגבים משטחים או למין נייר או בד שבו מקנחים את הגוף