• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

מזון כלבים בפסח

הרב דניאל קירש

י"ט ניסן תשפ"ג
שאלה
בבית יוסף מובא: "טריאקה שמערבין בו חמץ יבש שחוק עם בשר אפעה, שאין צריך לבער. וכו כתב הרמב"ם ז"ל: דבר שנתערב בו חמץ ואינו מאכל אדם כגון הטריאקה וכיוצא בו, אע"פ שמותר לקיימו, אסור לאכלו עד לאחר הפסח, אף על פי שאין בו חמץ אלא כל שהוא" וכך גם נפסק בשולחן ערוך דבר שנתערב בו חמץ ואינו מאכל אדם כלל או שאינו מאכל כל אדם, כגון התריאק"ה וכיוצא בו - אף על פי שמותר לקיימו, אסור לאכלו עד אחר הפסח. ואף על פי שאין בו מן החמץ אלא כל שהוא, הרי זה אסור לאכול.
תשובה
שלום וברכה, במזון לכלבים ישנו חשש שהוא עשוי מחמץ שאינו נפסל מאכילת אדם (אף שקרוב לודאי שאדם לא יאכל אותו בכל זאת אדם מסוגל לאוכלו). לכן יש למוכרו במכירת חמץ, ולא להשתמש בו בפסח. מה שכתבת נוגע יותר למאכל דגים שכתבנו בזה כאן: https://www.yeshiva.org.il/ask/132034 פסח כשר ושמח!