• גזל ונזיקין

פאה נהרסה

הרב יהודה אודסר

י"ט אייר תשפ"ג
שאלה
שלום רב, אישתי מדדה פאה של חברתה איתה ביחד והפאה נהרסה (נקרע לייס). האם חייבת לשלם?
תשובה
אם אין שום רווח לבעלת הפאה בכך שהיא נתנה לה למדוד. וכן אם המדידה נעשתה בדרך רגילה של לבישת פאה ולא היתה נקודת זמן בו הרגישה המודדת שיש בעיה בלבישת הפאה שהיתה צריכה בגינה לעצור ולחשוב האם להמשיך במדידה, אזי נראה שיש כאן דין של "מתה מחמת מלאכה" בשואל ופטורה. כמו כן אם היא גם עזרה לה למדוד ולסדר אותה על הראש יכול להיות שיש כאן פטור נוסף מצד "בעליו עמו" כל זה במידת הדין אבל מתוך הכרת טוב ודרך ארץ וכמובן להמשיך את החברות, הייתי ממליץ לפשר ולהגיע להסכמה אם בעלת הפאה טוב לה במידת הדין -הרי מה טוב אך אם לא, צריך לחשוב כיצד לפשר ולרצות את בעלת הפאה